lunes, 27 de febrero de 2012

Rococó and John Galliano


Oh la la! Els segles XVII i XVIII m'enamoren! Festes, luxe, música i vestits sumptuosos impregnaven en la França de Maria Antoinette i Lluís XVI. Monarques absolutistes, sí, però no hem d'oblidar el seu paper com a màxims representants de l'estil rococó! 


Aquí us deixo el trailer del film "Maria Antoinette", protagonitzada per Kirsten Dunst. La pel.lícula és una mostra de l'època en que es buscava sobretot el plaer personal!

Versailles, et perds per les immenses sales...és el símbol per excel.lència dels excesos comesos per la monarquia, de l'oci, però és també un lloc carregat de bellesa, de tradició i d'històries llegendàries!

Pobre Maria Antoinette, de Versailles a la guillotina! 

I què en sabem de la vestimenta femenina?
Es posà de moda un tipus de vestit anomenat “Watteau”. El nom va ser donat en honor a un pintor  (Jean-Antoine Watteau 1684-1721) que l'utilitzava per retratar dones amb aquest tipus de vestit.

   Watteau



              "El gronxador" de Jean-Honoré Fragonard, un dels grans pintors del rococó francès

   
      Maria Antoinette de Sofia Coppola

No existeix millor forma d'entendre l'art rococó i la moda si no és amb el dissenyador John Galliano!!
Veiem en la fotografia la imatge ostentosa i “egocèntrica” del dissenyador que l'ha portat ha crear aquests fabulosos vestits! Jo tampoc sortiria al carrer vestida a lo “Madame Pompadour” si no fos Carnaval, ha ha!! A que són una autèntica obra d'art?! Què en dieu??





John Galliano 




                              
    John Galliano Dresses



Enjoy!!